Lotto 8vk

Lotolla tuli tänään täyteen 8 viikkoa ja näin ollen se on myös asustanut meillä viikon ajan. Kaikenkaikkiaan Loton kotiutuminen on sujunut paremmin, kuin olisin osannut edes odottaa ja etenkin Kuje on ylittänyt kaikki odotukset toiminnallaan ja vuorovaikutuksellaan pennun kanssa. Kujeesta onkin tullut Lotolle leikkitäti, joka leikittää ja kestää pennun riehumista ja kaulassa roikkumista miltei loputtomiin. Elli on taasen omaksunut lauman vanhimman nartun roolin ja osallistuu lähinnä pennun (ja Kujeen) touhujen komentamiseen ja rajojen asettamiseen. Koirat ovat selvästi jo alkaneet laumautua keskenään ja etenkin Loton kotiutumista on varmasti helpottanut nämä täällä asustavat lajitoverit.

Lotto onkin todella vahvasti jo kiintynyt Kujeeseen ja seuraisi Kujetta joka paikassa kuin hai laivaa. Tästä syystä olen jo nyt pyrkinyt hoitamaan kaikki kodin ulkopuolella tapahtuvat asiat Loton kanssa kahdestaan. Pentu on saanut hyvää yksinolotreeniä joka päivä mm. kaikkien isojen koirien lenkkien ajan. Yksinolot ovatkin sujuneet todella mallikkaasti ainakin tähän asti. Toki pisimmät ajat ovat vielä olleet 1,5h luokkaa. Lotto kävi pikaisesti tänään myös eläinlääkäriasemalla vaa'alla ja painoa on nyt kahdeksan viikon iässä huimat 5,2kg. Kujehan painoi kotiutuessaan 8,5vk iässä jotain 3kg.


Olen koittanut vahvistaa meidän keskinäistä suhdetta Loton kanssa, koska tällä hetkellä tuntuu, että pihallakin Lotto haikailisi monesti sisälle Kujeen perään. Paljon ollaan yhdessä käyty jo tutustumassa uusiin paikkoihin ja muihin koiriin sekä ihmisiin. Loton mielestä toiset ihmiset ja kivat koirat ovat parasta maailmassa. Koirien haukkuminen on kuitenkin vähän epäilyttävää ja jotkut vilkkaat uudet paikat tuntuvat myös pienestä vielä vähän jännittäviltä. Hiukan arkea ja suhteen luomista on hankaloittanut ruoan kanssa nirsoilu. Vaikka jotkut namit kelpaavatkin palkaksi ihan hyvin, niin olisi niiden arvossa vielä toivomisen varaa. Ollaan työstetty ensimmäinen viikko etenkin oman ruoan arvoa monilla konsteilla ja nyt omatkin nappulat alkavat vaikuttamaan hieman arvokkaammilta. Lelut ovat Loton mielestä kivoja ja ihmisen kanssa leikkimistä ollaan myös paljon treenailtu.

Kujeen kanssa olen ollut iloinen väsäämistäni videokoosteista pentuajalta, koska niihin muistoihin on ollut mukava myöhemmin palata. Tästä syystä koitan saada myös Loton touhuiluja videoitua. Tässäpä siis Loton ensimmäinen video pentutouhuista ensimmäisen viikon ajalta.


Kommentit