Lotto 11vk

Lotto on kasvanut hurjaa vauhtia joka viikko ja tänään mitattuna on korkeutta kertynyt jo huimat 37cm ja painoa 7,4kg. Käytiin tänään kolmatta kertaa syömässä nameja paikallisen eläinlääkäriaseman odotustilassa ja samalla varattiin aika ensimmäisille penturokotuksille ensi viikolle. Melkein joka päivä ollaan käyty ihmettelemässä jotain uutta paikkaa ja etenkin lähipäivinä erityisesti leikkimässä häiriössä. Tällä hetkellä Lotto leikkii erittäin keskittyneesti ja hyvällä taistelutahdolla isossakin häiriössä. Lelujen palautus ei onnistu luonnostaan, vaan siinä omimistaipumukset tulee kyllä esille. Kahden lelun leikkiä ollaankin tehty melko paljon ja siinä eriarvoisetkin lelut vaihtuvat hyvin lelupalkkasanasta.

Lotto on nähnyt erityisen paljon erilaisia koiria ja uusia ihmistuttavuuksia. Huomaa, että itselläkin on jokaisen koiran kohdalla tuttavapiiri laajentunut paljon ja uusia koirakontakteja tulee näin ollen pennulle helposti hyvinkin säännöllisesti. Toisista koirista Lotto on todella kiinnostunut, vaikka edelleen joidenkin koirien haukkuminen on hieman jännittävää. Kaikkia yrittää kuitenkin haastaa leikkimään tilaisuuden tullen, mutta osaa myös aikuisia koiria kunnioittaa hyvin. Tällä hetkellä Lotto rakastaa ihmisiä iästä riippumatta, jos saa toivomaansa huomiota ja rapsutuksia. Vielä ainakaan ei ole kuitenkaan mennyt luvatta kenenkään luokse ja ollaankin käyty taajamassa treenailemassa vapaana ohituksia ja ihmisistä luopumista.

Meille tuli myös vahvistus pentukurssipaikasta Tanja Kurikalla, joka alkaa parin viikon kuluttua. Jännää päästä oikeasti touhuilemaan ja pentutreenaamaan Loton kanssa jonkun silmän alle. Ollaan nyt lähinnä koitettu hioa hallittavuutta ja muita arkitaitoja sekä panostaa sosiaalistumiseen, jottei ihan erakoiduta näihin maalaisympyröihin. Hallilla Lotto on käynyt nyt jo useasti ja selvästi on siellä paljon vapautuneempi kerta kerralta. Leikkiä on tullut sielläkin harrastettua ahkerasti ja aikeissa olisi päästä lähiaikoina myös muihin halleihin käväisemään.

Lotto on edelleen mukavan oloinen ja kiltti, mutta vietit ovat selvästi heräilemässä melko vahvasti. Lintuja on nyt jo yrittänyt useaan otteeseen jahdata, mutta on pysähtynyt kyllä pyynnöstä. Myös kyttäilyä on jonkin verran leikkikavereita kohtaan, ei onneksi muuta liikkuvaa kohtaan ainakaan vielä. Kujeen muistan olleen noin 4-5 kuukauden ikäinen keksiessään autojen kyttäämisen... Loton energiataso ei ole ainakaan yhtään aiemmasta vähentynyt, mutta mukavasti ottaa selvästi välillä isoista mallia ja rupeaa nukkumaan kun mitään ei tapahdu. Lisää treeniä vaan rauhoittumisenkin saralla, niin eiköhän pahimman penturiehuvaiheen jälkeen opi ottamaan rennostikin.

Kommentit