Syysterveiset

Meidän syksy on lähtenyt melko rennoissa tunnelmissa käyntiin jokseenkin kiireisen kesän jälkeen. Kuje ja Elli ovat nauttineet tasapaksusta arjesta ja etenkin Kuje on onnellisimmillaan samojen rutiinien toistuessa kaavamaisesti ja stressitason pysyessä tasaisena. Kuje on kuitenkin käynyt viikottain treenailemassa ja on pysynyt vähäisellä aktivointimielessä suoritetulla treenimäärällä tyytyväisenä. Ilmojen viilennyttyä juuri sopiviksi, ollaan tehty paljon pitkiä lenkkejä, jotka eivät kesähelteillä oikein olleet mahdollisia. Kuje on selkeästi myös aikuistumaan päin koko ajan yhä enemmän ja suurimmat teini-iästä muistuttelevat fiksaatiot ovat jääneet pois. Voisin jopa sanoa, että meidän arki on nyt oikein miellyttävää täällä maaseudun rauhassa.

Kuje kävi reilu pari viikkoa sitten kontrollikäynnillä neurologilla Yliopistollisessa Eläinsairaalassa. Kuje ei lääkenostoista huolimatta ole ollut täysin oireeton, joten jälleen sitä tutkittiin melko laajalti tälläkin käynnillä. Tutkimusten ja laajojen labrojen perusteella ei kuitenkaan vieläkään mitään uutta selvinnyt, joten oireita hoidetaan edelleen idiopaattisena epilepsiana, vaikka kaikki oireet eivät tätäkään ajatusta tue. Lopulta päädyimme jälleen lääkityksen annosnostoon vajaa viikko sitten ja nyt seurailemme annosnoston vastetta. Toistaiseksi Kuje on ollut melko vähäoireisen oloinen ja muutenkin olemukseltaan rauhallinen, mutta en halua vielä vetää liian aikaisia johtopäätöksiä mihinkään suuntaan. Kaikenkaikkiaan olen päättänyt nyt elää molempien koirien kanssa päivä kerrallaan, murehtimatta liikaa tulevaa.


Syksylle on kuitenkin monia mukavia asioita luvassa, joten innolla odotan, mitä kaikkea se tuo tullessaan. Kesän ja alkusyksyn kiireiden lomassa on kaikki somepäivittelyt jääneet melko vähäisiksi, joten siitäkin syystä halusin Kujeen vähäisistä sairaseläketreeneistä tehdä videokoosteen. Vaikka ei enää olla lainkaan tavoitteellisesti treenailtu, koska ei koskaan tulla kokeisiin pääsemään, on pieniä puuhailuja tullut videoitua. Itse tykkään myöhemmin palata näihin videoihin muistelemaan kivoja fiiliksiä ja yhteisiä hetkiä. Meidän videoilta mielestäni välittyy se tärkein fiilis, eli yhdessä tekemisen aito ilo. Toivottavasti saataisiin mahdollisimman pitkään nauttia siitä.

Kommentit