Kujeen tokotreeniä

Videoin ehkä kuukausi sitten meidän tokotreenejä ajatuksena tehdä tänne pientä treenikatsausta. Tämä postauksen tekeminen on kuitenkin vain roikkunut luonnoksissa ja oma treenimotivaatio on taas ollut hukassa tapahtumarikkaiden viikkojen ja Kujeen terveysjuttujen vuoksi. Ei olla oikein saatu Kujeen pitkän tassusaikun jälkeen kunnollista otetta perusarjesta treeneineen päivineen. Tuntuu, että aina, jos yritän nostattaa treenikertoja useampaan viikossa, alkaa Kuje oireilemaan ja stressaantumaan entistä enemmän. Omatoimitreenailut ovat jääneet siis koko alkuvuoden aikana vähiin, koska olen yrittänyt tehdän elämästä mahdollisimman stressitöntä Kujeelle ja meillä on viikottain kuitenkin 1-2 ohjattua treeniä, jotka jo itsessään nostavat stressitasot kattoon... Ajattelin nyt kouluhommia pakoillakseni tehdä kuitenkin tämän postauksen loppuun. Eipä mikään meidän treenaamisessa ole muutenkaan muuttunut vaikka videoinnista on aikaa, koska ei edistystä ole voinut treenaamatta syntyä.

JÄÄVÄT

Heh... Juuri kun kirjoitin edeltävän lauseen ja katsoin treenivideon jäävistä, niin täytyy myöntää, että on Kuje opetellut lähinnä kotosalla liikkeestä seisomistakin uutena juttuna. Päätin vain yksi ilta, että nyt me opetellaan sekin ja nopeasti Kuje sen idean sisäistikin! Eli kaikkia asentoja on tullut treenailtua, mutta täytyisi alkaa tekemään jonkinlaista kuuntelu- ja erottelutreeniä entistä enemmän jatkossa, sillä Kuje on auttamatta kiinni käsiavussa. Liikkeestä maahanmenoa ollaan treenattu eniten, mutta jotenkin ollaan jumiuduttu hinkkaamaan vauhtia maahanmenoon ja olen ollut Kujeen kanssa todella tarkka kriteeristä. Pitäisi ehkä nyt vaan viedä sitäkin eteenpäin, eikä jumiutua täydellisyyden tavoitteluun. Kaikissa asennoissa riittää kuitenkin tekniikan saralla treenattavaa.MERKINKIERTO

Liike, jota harvoin treenataan, mutta jonka perusperiaatteen Kuje osaa aika hyvin. Se bongaa tötsän usein pitkältäkin matkalta ja kiertää sen kyllä. Kokonaisen liikkeen kanssa lisää treeniä, koska se ei osaa hakeutua suoraan perusasentoon. Lisäksi hinkkaamisen kohteeksi  tulisi ottaa suoraviivaisempi juokseminen, koska välillä Kuje tekee ihmeellisiä kaarroksia milloin minnekkin suuntaan.


LUOKSETULO

Vauhtia soisi olevan pikkasen enemmän, mutta Kujeen luonne huomioiden, niin eiköhän powerikin jossain vaiheessa löydy. Persuasentoihin tuleminen on Kujeelle edelleen vaikeaa ja ollaan tehty liikkeiden loppuja niin vähän, että se näkyy kyllä epävarmuutena ja omina vartaloapuina. Tietää mitä treenata jatkossa. Maahan jättöjä pitäisi myös tehdä enemmän, koska ollaan treenattu paljon enemmän ALO-luoksaria.NOUTO

Kujeen kapulahulluuden vuoksi ollaan jouduttu keskittymään paljon malttiin ja kapulasta luopumiseen. Se alkaa onneksi tuottaa tulosta ja aivotkin ovat mukana hommassa useimmiten. Pidosta ei ole nyt videota, mutta sitä on tullut aiemmin kuvailtua niin paljon ja se sujuu hyvin, niin ei olla sitä edes paljoa erikseen nyt treenailtu. Noutoakin ollaan alettu kokoamaan palasista kokonaiseksi pikkuhiljaa, mutta lisää haluan kuitenkin vielä jatkossakin hinkata palautuksia ja vauhtia omana palasenaan.OHJATTU NOUTO

En ole opettanut Ellille ohjattua, mutta jostain sain motivaation alkaa rakennella sitä jo Kujeen kanssa. Ehkä osasyynä on se, että Kujeelle perus tasamaanouto tuntuu suht helpolle ja se tykkää kapulajutuista melkolailla. Ohjatun pohjat tein kipoilla ja kapuloiden tuominen mukaan kuvaan aiheutti pientä epävarmuutta. Liike nyt on kuitenkin aika kesken, niin uskon, että varmuus kasvaa treenin myötä. Merkkiä ollaan alettu myös treenaamaan, mutta se on vielä todella vaiheessa.
RUUTU

Ruudun suhteen Kujeella on kiva asenne omasta mielestäni. Ruudun bongauskin sujuu melko hyvin, mutta paikan kanssa on vielä vähän ongelmia ja sen vuoksi en ole hirveästi lähtenyt häivyttämään targettia ruudusta. Yksi toisto ilman targettia menee yleensä vielä hyvin, mutta sitten olen yleensä turvautunut taas targetin apuihin. Maahanmenoja ei olla tehty pitkältä käskytettynä koskaan, mutta niiden treenaaminen omana juttunaan on ollut jo pitkään treenilistalla.


SEURUU

Seuruu tuntuu ikuisuusprojektilta, jossa riittää työnsarkaa monenkin asian osalta. Voisi se kauheammaltakin tietenkin näyttää ja moni ei ehkä jaksaisi välittää pikkuasioista niin paljoa kuin itse jaksan. Viimeaikainen treenin aihe on ollut pään asento, jota olen koittanut korjata käsitargetilla. Kuje hakeutuu myös seuraamaan liian tiiviisti aika-ajoin, myös tiiviyden kanssa ollaan pelailtu aika paljon. Kuje ei enää edistä paljoa, mitä se jossain kohtaa yritti, joten päänasentotreenit ovat ainakin siltä osin tuottaneet jotakin tulosta. Käännökset ovat vielä aika haparointia ja niitä tulisi treenata paljon enemmän. Eri vauhdit Kuje on ymmärtänyt aika hyvin vähään treenimäärään nähden, mutta seuraavana projektina onkin sitten sivuttaisaskeleet ja peruutuksen opettaminen. Tosin en pidä mitään kiirettä niiden kanssa, sillä haluan, että saataisiin kivan oloinen _edes_ ALO/AVO-tasoinen seuruu jossain kohtaa kasaan. Uskon vaan, että sitä ihan hetkessä saada siihen pisteeseen, mihin sen haluaisin.


PAIKKIS

Paikkista treenataan aina silloin, kun muistetaan. Perusperiaate tuntuu Kujeelle aika selkeältä, joten häiriöt ja stabiliteetti on se, mihin ollaan lähiaikoina keskitytty. Toiset koirat ovat vielä kaikkein vaikein häiriö ja ajatus luotettavasta ja kaikin puolin tyynestä paikkiksesta vieraiden koirien kanssa tuntuu todella kaukaiselta ajatukselta tällä hetkellä...

KAUKOT

Ollaan tehty I-M -vaihtoihin paljon kuuntelutreeniä ja se on alkanut tuottaa tulosta! Kujeella on ollut aina vaikeuksia istua tai maata ryhdikkäästi ja siksi kaukotkin on tuntuneet aika ikuisuusprojektilta, mutta edistystä on tämän alkuvuoden aikana tullut kuin itsestään. Seisomista ollaan melko tuoreena juttuna tehty myös, eikä se ole yllättäen kovin suuria vaikeuksia tuottanut Kujeelle. Kaukoja on tehty kuitenkin pienillä etäisyyksillä ja tekniikkaa hinkataan vielä omana juttunaan aika paljon. Kuitenkin ALOn kaukot alkavat jo näyttää vähän siltä, miltä niiden haluankin näyttävän. 

Loppukevennyksenä instagramissakin jakamani treenivideo siitä, mitä kaikkea meidän treenaaminen todellisuudessa aina välillä on...Tokon treenaaminen on todella hyvää kärsivällisyystreeniä itselle, koska en ole maailman kärsivällisin ihminen ja tokossa mikään ei tule hetkessä (ainakaan, jos oikeasti puhutaan varmasta ja näyttävästä kokonaisuudesta). Treenattavaa riittää loputtomiin. Lisäksi toko on saanut minussa perfektionismin ihan uusiin sfääreihin ja sekin on melkein hupaisaa, koska en ole kovin järjestelmällinen tai täydellisyyttä tavoitteleva ihminen noin niin kuin muuten elämässä. Päättäväisyys on varmasti se, miksi olen asettanut kriteerit suht korkealle ja jaksan aina vaan pyrkiä ylittämään itseni uudestaan ja uudestaan. ONNEKSI meillä ei ole Kujeen kanssa mikään kiire kisaamaan, koska jos olisi, sortuisin varmaan hölläämään otetta treenaamisen suhteen aika paljonkin. Meillä on toivottavasti aikaa hinkata tokon palasia mielin määrin jatkossa ja mukauttaa niitä siihen suuntaan, mikä parhaalta tuntuu. Loppupeleissä me Kujeen kanssa opetellaan vielä molemmat tokon saloja, sillä treenataan Kujeen kanssa jo paljon monipuolisemmin ylempienkin luokkien juttuja, kuin koskaan Ellin kanssa. Paljon riittää uutta opittavaa itsellenikin.

Kommentit