Teinikoira jo kymmenen kuukautta

Kuje kuikeliini otti ja täytti jo kaksinumeroisen määrän kuukausia! Siitäkin on jo kolme viikkoa, mutta parempi päivitellä näin jälkijunassa, kuin ei ollenkaan. Nyt oikeasti ryhdistäydyin treenikuvailun kanssa ja raahasin kameraa hallille, koska 9kk treenivideo jäi kokonaan tekemättä.

10 kuukauden ikäinen Kuje on melkoisen mystinen tapaus. Arjessa haastaa tällä hetkellä vaihtelevasti enemmän tai vähemmän, mutta helpolla se ei kyllä päästä. Kuje on melko räjähdysalttiissa elämänvaiheessa juuri nyt ja luulen, että myös ensimmäiset juoksut tekee tulojaan. Syksyn kuumin uusi ongelma on sen kehittelemä järjetön riistavietti, joka on rajoittanut vapaana juoksentelua nyt todella paljon. Nenä meinaa painua maahan etsimään riistan hajuja heti, kun pääsee vapaaksi. Hienon työn on isosisko mennyt opettamaan...Tokoa treenatessa Kuje on mielettömän pätevä tosikkokoira. Välillä ajattelen, miten hieno se olisikaan jollain tosi pätevällä ohjaajalla. Se oppii asiat nopeasti ja tekee ne juuri niin kuin sille on opetettu. Palkkautuu erinomaisesti millä vaan ja on todella työorientoitunut. Nopeasti se myös väsyy ja koitankin pitää meidän treenisetit tarpeeksi lyhyinä ja ytimekkäinä. Välillä räjähdysalttiutta on ilmassa etenkin ryhmätreeneissä, mutta pääsääntöisesti se tekee hienosti hommia. Se osaa jo nyt kymmenen kuukauden iässä monia asioita paljon paremmin kuin Elli ja voin melkeen lyödä vetoa, että tätä vauhtia se on parin kuukauden päästä jo ohittanut Ellin osaamistason tokossa reippaasti. Ei sillä, että haluaisin niitä edes laittaa rintarinnan vertailtavaksi, ne on niin arjessa, kuin harrastuksissakin kuin yö ja päivä.

Kuje on päässyt myös lampaille ja väläytellyt jo pientä hallinnanpoikasta sielläkin. En edelleenkään noviisina osaa sanoa sen paimennuksesta hirveästi mitään, mutta kyllä sillä ilmeisen hyvä ajatus on siitäkin hommasta. Jospa joskus saisin videolle asti sen tekemistä lampailla. Aksaa ollaan tehty itsenäisesti tosi vähän, kun aina mieli vie tokon pariin. Meillä on kuitenkin puolitettu ryhmäpaikka TamSKilla agilityryhmässä, joten treenataan sitäkin vähintään kerran kahteen viikkoon. Jospa siihenkin lajiin oman osaamisen pikkuhiljaa taas karttuessa löytyisi jotain treenimotivaatiota. Toisaalta tokotreenimotivaatio on tällä hetkellä huipussaan ja koko ajan olisi niin paljon treenattavia asioita, joten ei aikakaan ihan kaikkeen riitä. Toko on kuitenkin tällä hetkellä meillä ihan selkeästi THE laji.


Joulukuussa tulee jo vuosi täyteen Kujeen kujeilevaa elämää. Tuntuupa uskomattomalta, että junnukoira on jo niin "vanha". Täytyy alkaa jo harkitsemaan, milloin otetaan viralliset luustokuvat. Huh, ja se vasta jännää taas onkin, yksi elämisen suuntaa määrittävä välietappi.

Loppuun vielä Kujeen treenitouhuiluita videokoosteen muodossa, mistäpä muualtakaan kuin tokon parista! 

Kommentit