Vapise TAMPERE

Nimittäin me tullaan taas. Puolentoista vuoden jälkeen palataan takaisin asumaan Tampereelle. Viikonloppu kuluu muuttopuuhissa ja sen jälkeen alkaa tehostettu koirien sopeuttaminen kaupunkielämään. Onhan toki Akaakin kaupunki, mutta ympäristönä Tampereeseen verrattuna ihan eri rauhallinen. Elli onkin jo tottunut myös Tampereella asumiseen, kun se kerkesi siellä reilut puoli vuotta asustaa. Silti sillekin on muistuteltava mm. nätistä hihnalenkkeilystä ja koirien ohittamisesta.

Minnekään keskustaan ei sentään tarvitse muuttaa, vaan muutamme Tampereen laitamille, Atalan kaupunginosaan. Metsää on onneksi melko lähellä ja mikä parasta: TamSKin treenihallille on vain kahden kilometrin matka.

Eniten huolestuttaa, miten Kuje sopeutuu suurempaan ihmismäärään ja muihin koiriin. Meidän lenkeillä Toijalassa niitä näkee niin harvoin. Lisäksi vapaanapito aiheuttaa vähän päänvaivaa. Metsää on lähellä vaikka kuinka, mutta Elliä ei riistaviettisenä ja kauas irtoavana voi välttämättä pitää ihan missä vaan pienessä metsäpläntissä vapaana. Kuje pysyy muuten lähellä, mutta Ellin jäljestysreissuille se saattaa joskus pinkoa mukaan. 

Fiksuinta olisi pitää niitä vapaana eri aikaan ja alkuun olenkin suunnitellut lenkkeileväni niiden kanssa erikseen, jos vaan aikataulut antaa myöden. Kujeella on niin paljon opittavaa kaupunkielämästä ja kaupunkimetsissä vapaanaolosta. Kujeen tapauksessa kuitenkin liina tulee aluksi käyttöön, koska en vain voi luottaa terävän ja reaktiivisen koiran hallittavuuteen uudessa ympäristössä, enkä todellakaan halua mitään vahinkoja kontolleni.

Fiilikset muutosta ovat vähän sekavat. Olen viihtynyt erittäin hyvin pienellä ja rauhallisella paikkakunnalla mahtavien ulkoilumaastojen ääressä. Toisaalta koirien kannalta harrastusmahdollisuudet paranee, mutta ulkoilumaastot heikkenee aiemmasta. Lenkki- ja treenikavereita Tampereella on kuitenkin enemmän, joten eiköhän me sielläkin tulla viihtymään. Päivittelen muuton ja sopeutumisen edetessä, kuinka arki kaupunkiympäristössä alkaa rullaamaan.

Kommentit