Kuje 7kk

Seitsemänkuukautinen Kuje on sekoitus montaa piirrettä, joista en meinaa itsekään aina ottaa selvää. Tavallaan se on ehkä selättänyt kaikkein pahimman pöhinäiän ja järkeäkin alkaa löytymään pääkopasta. Tavallaan se kuitenkin muistuttelee monissa tilanteissa, miten pentu se vielä onkaan. Kujeen kanssa on ihan mielettömän hienoa edistyä, niin arkisissa kuin lajinomaisemmissakin harrastusjutuissa. Pikkuhiljaa alkaa myös löytymään luottoa siihen sekä jonkinnäköistä yhteistyön alkua.

Kujeelta löytyy painoa reilut 15 kiloa ja säkäkorkeutta suurpiirteisellä kotimittauksella 49 senttiä. Kuje on luonteeltaan aktiivinen, hellyydenkipeä ja edelleen hiukan heikommin sosiaalisesti lahjakas. Voisi sanoa, että se alkaa olemaan melkoinen narttu, joka myös itse tiedostaa itseisarvonsa. Toki tuttujen koirien kanssa se osaa olla myös ihan kivakin leikkikaveri ja melko hyvin se sopeutuu erilaisiin tilanteisiin ja laumakokoonpanoihinkin. Harrastuskoirana Kuje on melko rauhallinen tosikko - älykäs pohdiskelija. Ei ollenkaan kiihkeä, mutta kyllä vauhtiakin alkaa löytymään, kun suorittamiseen tulee varmuutta. Kuje kestää myös toistoja hyvin, eikä paineistu epäonnistumisista tai mistään muustakaan. Häiriöherkkyyttä on jonkin verran ilmennyt teini-iän myötä, mutta pääsääntöisesti tekee kyllä hyvin hommia ohjaajalle. Kuje oppii nopeasti, mutta on huono tarjoamaan asioita. Koitan tasapainoilla tasaisen edistymisen kanssa, jottei jäädä turhaan hinkkaamaan liian helppoja juttuja, eikä myöskään edetä liian nopeasti liian vaikeisiin asioihin.

Kuje on melkoinen pakkaus, jossa on iso siivu omanarvontuntoa, mutta toisaalta mukavasti myös bordercollielle tyypillistä ohjattavuutta. Nöyryyttä ei vielä ole paljoa omaan silmään näkynyt ja sanoisin Kujeen olevan myös enemmän kova kuin pehmeä. Onneksi se antaa myös anteeksi omat toilailuni, eikä ole ihan herkkis. Uskon, että meillä on oikein antoisa ja opettavainen tulevaisuus edessä tätä mielenkiintoista yhteiseloa.Kommentit