Kuje puoli vuotta

Kujeellakin tuli pari viikkoa sitten ikää mittariin jo puoli vuotta! Aika menee kyllä nopeasti, vastahan se pieni sylivauva meille saapui. Ei siinä, olen kyllä iloinen että se kasvaa ja pikkuhiljaa myös alkaa joskus aikuistumaan.

Puolivuotias Kuje on painoltaan 14kg. Säkää en ole nyt hetkeen mitannut, mutta uskon että pian lähennellään jo 50 senttiä. Ei se ihan pikkurääpäleeksi jää, eikä varmasti myöskään minun toivomaksi pikkumaksiksi. Siitä tulisi varmasti hyvä PK-koira fyysisyytensä ja itsenäisen asenteensa ansiosta. Hakutreeneissä ollaan muutamaan otteeseen käyty ja ihan mukavalta sivuharrastukselta sekin meille vaikuttaa. Pääsääntöisesti ollaan kuitenkin treenailtu pohjia tokoon ja agilityyn. Meillä loppui hetki sitten niin Tanja Kurikan, kuin Riitta kivimäen pentukurssit, mutta molempien opissa jatkamme taas heinäkuussa. Nyt ollaan treenailtu lähinnä keskenään tai kaveriporukalla.

C: Jenny Piittinen

Puolivuotias Kuje on luonteeltaan itsenäinen, äänekäs, sosiaalisesti aika heikkolahjainen ja melko rauhallinen pohdiskelija.  Se oivaltaa, yhdistelee ja ymmärtää asioita enemmän kuin itse tajuankaan eli älykkyyttä löytyy. Se potee kuitenkin edelleen aikamoista mörkö- ja teini-iän tunnemyräkkää ja reagoi paljon kaikkeen.

Se tykkää juosta lujaa koirakavereiden kanssa, mutta ei aina keskustele toisten koirien kanssa samalla aaltopituudella, jonka vuoksi sen kanssa täytyy olla tarkkana. Se elää hetkessä ja sen hetket muuttuvat sekuntien murto-osassa. Siitä löytyy myös terävyyttä ja ripaus kovuutta, jotka tuovat omia haasteitaan arkeen.  Se on kuitenkin mielestään aina oikeassa, eikä jaksaisi keskustella mielestään turhista asioista. Kuje tykkää tehdä asioita, jotka se osaa. Treenaaminen on sen mielestä kivaa, kunhan palkkana on paljon leluja ja treenihetket eivät mene vaikeiden asioiden hinkkaamiseksi.

C: Jenny Piittinen

Reissukoirana Kuje on vaivaton. Se nukkuu autossa tyytyväisenä pitkätkin matkat ja uusissa paikoissa rauhottuu hyvin. Sen kanssa on helppoa mennä esimerkiksi ravintolan terassille, sen vain nukkuessa pöydän alla. Se on myöskin (kopkop) ollut yksinolot hienosti tuhoamatta mitään nyt kesän aikana, tosi ne ovat Ellin kanssa saaneet olla samassa tilassa, niin se on varmasti helpottanut yksinoloa.

C: Jenny Piittinen

Kujeen kanssa on kivaa, vaikkakin myös omalla tavallaan haastavaa treenailla. Se oppii asiat nopeasti ja itse täytyy muistaa koko ajan edetä, koska sen kanssa ei välttämättä kannata jäädä liikaakaan hinkkaamaan samoja asioita. Toisaalta se välillä vaipuu omaan passiivisuuskuplaansa, jos treenit tuntuvat liian vaikeilta. Olen tosi laiskasti kuvaillut meidän treenejä, vaikka nyt kesällä ollaan aika paljon touhuiltu reissujen lomassa. Pienen touhuilukoostevideon kuitenkin väsäsin nyt puolivuotiaan Kujeen treenailuista. Nyt pelkkää tokoa videolla, vaikka ollaan me aksan pohjiakin rakenneltu hissukseen puunkiertelyillä, pienillä ohjauskuviotreeneillä jne. Aika näyttää mihin meidän tiemme viekään meidät tulevaisuudessa, potentiaalinen harrastuskaveri Kuje kyllä on.


Kommentit

  1. Puolivuotisonnittelut Kujeelle! Videosta ja tekstistä huomaa hyvin, että Kuje on Voltin puolisisko. Niiden työskentelytyyli on kovin samankaltainen. Rauhallinen pohdiskelija. Sellainen Volttikin oli. Se mietti tarkkaan aina, mitä se oli tekemässä ja mitä siltä haluttiin, eikä häslännyt ja säätänyt miljoonaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tosiaan kuuleman perusteella paljon samoja piirteitä :D

      Poista

Lähetä kommentti