Metsäilyä ja uusia tuulia harrastusrintamalla


Lähipäivien ohjelmaan on kuulunut paljon metsässä tarpomista, niin omalla porukalla kuin koirakavereidenkin kanssa. Käytiinpä alkuviikosta etsimässä laavuakin, mutta parin tunnin rämpimisen jälkeen päädyttiin tutulle kodalle makkaranpaistoon. Kujeen ensimmäinen "eväsretki" ja hyvinhän sekin sujui. Ei pentu edes polttanut itseään nuotiossa. Seuraavana päivänä palattiin etsimään kadoksissa ollut laavu, kun oltiin saatu tarkempia koordinaatteja tietävämmiltä.
Ellillä (tai mulla) oli viime viikolla VEPE-kauteen liittyvä aloitus, johon kuului teorialuento uusille lajin harrastajille sekä perustottelevaisuustestaus. Luento oli ihan kiva, vaikkakin jotkut asiat olivat jo tuttuja, kun mm. lajin sääntöihin on tullut jo vähän perehdyttyä. Tottelevaisuusosio meni aika Ellimäisesti, ensin toiset koirat olivat hirveä häiriö ja ensimmäiseksi oli ns. paikkaistumisosio, josta viereinen koira ponkaisi Ellin iholle... Muutenkin hieman oli erikoisesti järjestetty tämä testaus vilkkaasti liikennöidyn tien vieressä, meinasipa jollakin sinne suuntaan karata koirakin. Onneksi kuitenkin isommilta hämmingeiltä säästyttiin ja nyt päästään Ellin kanssa kesällä vepeilemään! :)


Kujeen ilmoitin Riitta Kivimäen pentukurssille, joka olisi touko-kesäkuussa. Onhan se hyvä päästä jo valvovan silmän alle tekemään pohjia myös tokoon, kun aksan osalta päästään Tanja Kurikan oppiin nyt kuun lopusta alkaen. Käytiinpä yksi päivä myös Kujeen kanssa katselemassa lampaita. Eniten kiinnosti lampaankakka, eikä Kuje nyt vielä väläytellyt hirveää intohimoa lampaita kohtaan. Itseäni on alkanut kiinnostaa paimennus paljon ja odotan jo, että Kujetta pääsisi sytyttelemään lampaille.

Tällä viikolla kävin myös MEJÄ-luennolla, joka kuuluu Ellin MEJÄ-kurssiin, jossa tosin on vaan kaksi käytännön maastokertaa. Luento oli todella mielenkiintoinen, informatiivinen ja innostava. Luulen, että MEJÄ olisi Ellille ihan huippulaji! Se on kyllä niin nenäkoira ja jäljestys on muutenkin sen heiniä. Reilun viikon päästä pääsenkin sitten yhtenä iltana harjoittelemaan itse verijäljen tekoa ja seuraavana iltana pääsee Elli sen ajamaan kurssilla. Tästä voisi tulla meille tulevaisuuteen "tavoitteellinen" laji. Tiedän jo aika varmasti, että Elli siitä tykkää, koska ollaan kerran verijälkeäkin jo kokeiltu aiemmin ja hienosti silloin Elli sen jäljen myös ajoi. Ellillä alkaa tässä kuussa myös noutajien taippari-kurssi, johon taisi kuulua muutama kerta maastossa ja luento. Jospa sitä tavoittelisi vuoden sisään sitä NOU1:stä. Palataan asiaan taas vähän pätevämpinä... ;)


Kommentit