Kuje 15 viikkoa

Kujeella tuli tänään mittariin jo 15 viikkoa. Nopeasti kuluu tämä pentuaika, kohtahan se on jo neljä kuukautta. Toisaalta ihanaa, että pentu kasvaa! Sain viime viikolla vähän ryhdistäydyttyä kuvailun suhteen ja tässä onkin Kujeen treenailut 14. elinviikollaan. Ihanan pätevä pentu alkaa oikeasti oivaltaa sheippaamisen ideaa ja uuden oppiminen tuntuu aika helpolta.

Kuje pääsi varta vasten treenaamaan ekaa kertaa myös Tamskin hallille ja oli heti ihan täysillä tekemässä hommia yhdessä. Ei häirinnyt haukunta muilta kentiltä tai samalla kentällä treenaava toinen koira. Ihan käsittämätön keskittymiskyky pienellä. Tehtiin ekaa kertaa suoraa putkea, joka menikin tosi mukavasti. Lisäksi otettiin luoksareita, häkkileikkiä ja muuten vaan leikkimistä ja eri palkkaustyylien opettelua. Voin sanoa, että tuon reaktiivisen sekä heikolla keskittymiskyvyllä varustetun kultsun jälkeen Kujeen kanssa treenaaminen tuntuu ihan älyttömän helpolta ja mahtavan palkitsevalta.



Alotettiin myös pari päivää sitten treenailemaan alustalle menemistä ja rauhoittumista. Pitipä samalla sitten opettaa maahanmenokin, jota ei oltu aiemmin harjoiteltu. Parin minuutin odottelun se vei, kunnes tuli ensimmäinen maahanmeno, siitä ehkä taas vajaa minuutti odottelua ja sitten toinen. Sen jälkeen taisi lamppu syttyä ja nyt Kuje tarjoaakin melkeen heti maahanmenoa, jos ollaan jotain alkamassa treenailemaan.



Viikon päästä päästäänkin sitten taas eläinlääkärille tehosterokotuksiin, kun ikää tulee se 16 viikkoa. Kujeella on kasvukausi selvästi nyt hyvässä vauhdissa, mittailin säkää pari päivää sitten ja 40cm näkyi jo olevan. Painoakin oli pari päivää sitten punnittuna se 8kg. Nopeaa vauhtia kasvaa ja varttuu tämä pentu. Saatiin eilen tieto kurssipaikasta Tanja Kurikan agilitypainotteisella pentukurssilla, joka alkaa vajaan kuukauden päästä. Sitten Kuje pääseekin tositoimiin, kun aloittaa ensimmäiset ohjatut treeninsä. HUIPPUA! :)

Kommentit