Elli 2v & Kuje 12vk

Jippii koirat senkun kasvavat! Elli alkaa olla kohta siinä kivassa iässä, kun täytti eilen kaksi vuotta. Kuje samoten "täytti" 12 viikkoa ja pääsikin sen kunniaksi myös ekoille rokotuksille. Eläinlääkäriasemalla ollaan käyty puntarilla ja nameja syömässä joskus aiemminkin, eikä uusi paikka taaskaan tuottanut ongelmaa. En tiedä muistiko Kuje meidän puntarireissun, kun suuntasi ensitöikseen vaa'alle. 6,3 kiloa on pentu nyt 12 viikon iässä. Muuten reissu meni oikeen mallikkaasti, mutta hampaiden katsominen oli vähän mälsä juttu Kujeen mielestä. 





Merkkipäivien kunniaksi pääsivät siskokset myös Tiia Toivosen kameran eteen poseeraamaan ja kivoja kuvia Tiia sai näistä kakaroista napsittua. Kaikki postauksen kuvat siis Tiian käsialaa. Suuntasimme myös iltapäivällä Tamskin hallille, jossa pentu käväisi sisällä lämmittelemässä ja syömässä namit sekä vähän leikkimässä. Kävimme myös metsälenkillä hyvin bortsuvoittoisella porukalla. Elli onneksi rakastaa paimenseuraa ja nautti taas juoksukavereista todenteolla. Tampereen visiitiltä suuntasimme takaisin kotiin ja ehdimme ehkä tunnin levähtämään, ennen kuin pitikin lähteä Ellin kanssa Riitan tokotreeneihin Lempäälään. 





Arvasin, että Elli on melko väsyneellä ja matalavireisellä tuulella ja se kyllä näkyi treeneissä. Tehtiin ensimmäistä kertaa kokeenomaista treeniä. Tehtiin neljä kokonaista liikettä ja meillä niihin valikoitui: estehyppy, alon kaukot, luoksetulo ja liikkeestä maahanmeno. Elliltä olisin normaalina treenipäivänä odottanut sellaista innokkuutta kehään päästessä, että Elli rupeisi varmaan vetämään jotain rallia pitkin kenttää ja vihdoin kun koira olisi jonkinlaisessa hallinnassa tekisi se liikkeensä innolla, ehkä karkaisi jostain istumaanjätöstä tms ja ennakoisi käskyjä jne... No tämä väsymys näyttäytyikin oikeen flegmaattisena ja rauhallisena kehääntulona, Elli kävi vaan istumaan ja katteli minua siihen malliin että mitäs nyt tehdään. Liikkeiden välit sujuivat yhtä rauhallisesti turhia hötkyilemättä, Elliltä hienossa kontaktissa tosin. No itse liikkeet menivät melko lailla pyllylleen, mutta enpä tiedä mitä puolivalmiilta liikkeiltä olisi voinut edes odottaa. Eipä olla palkattomuuttakaan sen pahemmin treenailtu.





Treenilistalle pääsee ainakin nopeampi virheisiin reagointi ja maasta perusasentoon nousut ensimmäisellä käskyllä! Elli on ennakoinut noita perusasentoon tuloja ja tehnyt mm. väärillä käskyillä, joten olenkin aika paljon vahvistanut sitä maassa pysymistä ja siellä sitten pysyttiinkin nyt vähän liian hyvin käskyistä huolimatta. Luoksetulo toimi ihan kivasti, ainakin istumassa pysyminen ja sen focus oli mukava. Perusasentoon tuloon tarvitsee vielä apuja. Kaukoissa Elli otti hirveästi häiriötä muista koirista jotka oli juuri näköetäisyydellä kaukopaikasta, ei tehnyt ekoilla käskyillä ja lopulta lyhyellä välimatkalla teki hitaat vaihdokset. Estehypyssä sekoilin itse ja ajattelin vaan kokeilla kutsua sivu-käskyllä, jospa se vaikka hyppäisi yli. Ollaan siis treenattu yli-käskyllä, joskin nykyään tosi harvoin koko hyppyä. No Elli selvästi hämmentyi  ja kiersi koko esteen ja tuli sivulle. Otettiin uusiksi, ja näytin esteen Ellille matkalla ja otin yli-käskyllä, jolloin toimi ihan hyvin. Liikkeestä maahanmeno on treenatessa toiminut mielestäni tosi kivasti, mutta tähänkin tarvitsi tuplakäskyn nyt. Seuruuseen onneksi sentään lähti ihan kivasti, mutta maasta ei sitten taaskaan noussut sivulle ensimmäisellä käskyllä. 




Tehtiin vielä lopuksi ryhmäpaikkis,  jota ei olla taas ikuisuuksiin treenattu toisten koirien kanssa. Ennakoi maahanmenon ja tarjosi sitä kerran ennen omaa käskyä, josta otin takaisin perusasentoon. Omalla käskyllä meni ihan kivasti maahan ja jäi nätisti makaamaan melko ryhdikkääseen asentoon. Paikkis tuntui kestävän ikuisuuden ja vieressä oleva koira nousi ylös ja treenasi enemmänkin vasta paikalla pysymistä ohjaajan ollessa siinä lähellä. Tämä tuotti Ellille paljon vaikeutta ja odotin vaan millon Ellikin nousee ylös. Se pälyili viereistä koiraa ja sitten taas minua hämmentyneen oloisena vähän niinkuin multa kysyen että mitä tässä nyt pitää tehdä. Pysyipä kuitenkin tosi hienosti loppuun asti ja nousi jopa ensimmäisellä käskyllä perusasentoonkin. Oli tosi hyvää paikkistreeniä ja onnistunut lopputulos, vaikka silminnähden se tekikin tiukkaa Ellille. 




Kujeen kanssa pentuhömpät jatkuvat. Ihanasti alkaa tarjoamaan käytöksiä, kun ruoka-aika koittaa. Istumista ja kontaktia tarjoaa jo usein kodinkin ulkopuolella ja tosi kivasti tulee kuulolle kutsuttaessa nimellä. Käsikosketukseen ollaan saatu kestoa jo varmaan 5s verran, joka on paremmin kuin koskaan Ellillä! Tunnarikapulaakin nostaa jo tosi hyvin sekä alustallemenot ja pivotit alkavat sujumaan. Eilen myös huomasin, että lelun palkka-arvo on noussut huimasti ja nami-leluvaihdokset sujuvat tosi kivasti. Enää ei niinkään jää haaveilemaan namien perään, vaan tarraa heti lelu-palkkasanalla leluun kiinni, vaikka ruoka se ykkösjuttu onkin. Pitääpä taas aktivoitua videoimaan touhuiluja joku päivä.

Ellille väsäsin myös pienen videon toisesta elinvuodesta, mutta huomasin, että eipä sellaisia arkisia videopätkiä ole paljoa tullut otettua vaan kaikki on melkeen treenivideoita. No jotain kännykkälaatuisia videoita on nyt muutamia koottuna pieneen synttärivideoon. 





Kommentit