Pentu tuli taloon

Saanen esitellä meidän uusimman tulokkaan, 9 viikkoisen bordercolliepennun. Virallisesti Päättymätön vahvuus, tuttavallisemmin Kuje. Pentuarki on lähtenyt rullaamaan ja Kuje on kotiutunut uuteen kotiinsa kivasti. Itse olen ollut flunssassa ja kuumeessa pennun tulosta saakka, mutta nyt alkaa jo sairastelu helpottamaan. Elli otti uuden tulokkaan vastaan pitkälti niinkuin olin ajatellutkin, innostuneesti. Elli varmaan ajattelee että ihanaa mamma, kun toit tällaisen uuden lelun kotiin. Toisaalta vastapainona tähän innokkuuteen löytyy myös sekin puoli, joka kertoo kyllä hyvin uskottavasti missä pennun rajat menevät. Muun muassa luita ei varasteta toisen suusta ja mammaa ei saa liiaksi kiusata... ;)
Nyt sairastellessa "kätevästi" on ollut aikaa olla kotona ja ainakin sisäsiisteyskasvatus on hienolla tolalla. Kuje tekee tarpeensa pihalle, aina kun vaan se sinne päästetään. Yhdet pissat on tullut lattialle täällä ollessa. Toki tämä meinaa sitä, että olen myös öisinkin päästänyt pentua ulkoilemaan. Onnea on oma piha! 
Hirveästi ei olla vielä keretty näiden kotipihojen ulkopuolella liikkua, kun itse olen lähinnä ollut pedin omana, mutta tänään Kuje pääsi ensimmäistä kertaa tutustumaan treenihalliin. Reippaasti tutki paikkoja ja innostui leikkimään. Kauhea protestointi alkoi kyllä siitä, kun joutui häkissä odottamaan Ellin treenailujen ajan. Ihan niinkuin olisi kuitenkin pikkuhiljaa ymmärtänyt, ettei häkistä pääse ilman, että on ihan rauhassa ja hiljaa. Häkkileikkiä ollaan alettu kotona jo tekemään ja pikkunero on jo alkanut itse tarjoamaan häkkiin menemistä! Toiveena on saada Kujeesta monitoimikoira lajiin, kuin lajiin. Ensisijaisesti suunnitelmissa on treenailla tulevaisuudessa ainakin agilityä ja tokoa. Näihin lähdenkin rakentelemaan pohjia jo saman tien. Toki kaikkein tärkeintä on se toimivan suhteen luominen ja maailmanmenoon tutustuminen, joten nämä ensimmäiset viikot kuluvatkin eri paikoissa hengaillen, tutustuen ja tietenkin leikkien. Onhan toinen vielä niin pikkuinen rääpäle, että antaa pennun ensin kasvaa ja kehittyä ihan rauhassa omaa tahtiaan. 

Kommentit