Tassuvaivoja

Kujeen elämä jatkuu vuoristoratamaisena seikkailuna, vailla tylsää ja tasaista vaihetta johon kerkeäisi kyllästyä. Kuje on ollut aika ahkera eläinlääkärikäynneissään loppuvuonna, kun marras-joulukuulle sattui kolme ell-käyntiä. Valitettavasti nämä kuukausittaiset ell-käynnit saivat taas eilen jatkoa... Kuje oli parin-kolmen päivän ajan nuollut tassujaan aika ahkerasti, mutta päällisin puolin ne näyttivät ihan normaaleilta. Eilen nuolemisen yhä jatkuessa päätin tsekata tassut kunnolla läpi samalla kun leikkasin kynsiä. Heti tarkemmin katsoessa huomasin, ettei kaikki ollut ihan ok. Kynnen tyvet olivat tummuneet ja kynsien tyvistä puski tummaa eritettä. Lisäksi kosketeltaessa tassut olivat kosketusarat. Myös ainakin yhessä varvasvälissä iho oli rikkinäisen ja ärtyneen näköinen. 



Sain onneksi Nekalan Evidensiasta ajan samalle iltapäivälle, sillä tassut tuntuivat kipeytyvän entisestään. Eläinlääkärissä tassut tutkittiin päällisin puolin ja tulehtuneen näköisistä kohdista otettiin näytteitä. Lisäksi Kujeen tassukarvoja yritettiin siistiä trimmerillä, jotta tassujen hoitaminen helpottuisi. Tämä olikin sitten sarjassamme erittäin epämieluisat toimenpiteet, kun kipeisiin tassuihin yritettiin kajota jollain kummallisella ääntelevällä laitteella... Toivottavasti tämä toimenpide ei saa mitään eläinlääkärivihaa painumaan Kujeen mieleen, sillä sen kanssa ell-käynnit ovat sujuneet tähän mennessä aina yli odotusten. 


Diagnoosiksi selkiytyi kynsivallintulehdus, johon Kuje sai 10vrk ab-kortisonivoidekuurin. Tämän lisäksi nuoleminen tulisi estää täysin (kaulurilla) ja tassut pitäisi pitää puhtaana ja kuivana koko ajan. Onneksi nyt ei ole ulkona pahimmat rapakelit, joten olen lähinnä huolehtinut tassujen kuivauksesta ulkoilun jälkeen ja puhdistuksesta laimennetulla betadinella ennen lääkevoiteen annostelua. Kuje on saanut etutassuihinsa myös sukat kynsivallien suojaksi, sillä aiemmin ell-asemalta saamamme kauluri osoittautuikin Kujeelle aivan liian isoksi. Kynsivallien hoitaminen 2x päivässä on ikävää touhua, koska tassut ovat todella kosketusarat,  mutta kipuihin nähden Kuje antaa kyllä hienosti hoitaa. Kuje on saanut nyt myös tulehduskipulääkettä kerran päivässä, mutta vaikuttaa siitä huolimatta vaisulta toipilaalta. 



Voi miten käykään toista niin sääliksi, kun se on kerennyt jo kaikkea ikävää kokemaan pienen elämänsä aikana. Kuje on nyt joitakin päiviä saikulla rauhallisella elolla, ennen kuin kynsivallit alkavat parantua kunnolla ja kivut väistymään. Toivotaan, että tämä ikävä vaiva väistyisi näillä hoidoilla, eikä tarvitsisi turvautua suun kautta annosteltavaan antibioottiin, joka on seuraava hoitovaihtoehto.

Kommentit

  1. Moi! Uusiko teillä tämä vaiva vai parantuiko hyvin?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti